Aikataulut ja reitit

Linja-autoliikenne

Meri-Lapissa bussiiikennettä järjestävät Meri-Lapin joukkoliikenne sekä liikennöitsijät. Tältä sivulta löydät tietoa päasiassa Meri-Lapin joukkoliikenteen tarjonnasta.

Meri-Lapin joukkoliikenteen sekä pääosin myös liikennöitsijöiden omien vuorojen aikataulut, reitit ja liput löytyvät nyt Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovelluksesta. Suosittelemme, että lataat sovelluksen puhelimeesi.

Lue lisää https://www.matkahuolto.fi/kausi-ja-sarjaliput-muuttavat-puhelimeen

 

Kauko- ja seutuliikenne

Meri-Lapin joukkoliikenneviranomaisen sopimusliikenne ajetaan seuraavasti:

- Liikennöinti Tervolassa ja Keminmaalla sekä em. kunnista Kemiin ja Tornioon jää kesätauolle pääsääntöisesti 2.6.2023. Poikkeuksena kesällä 2023 kokeiluluontoisesti järjestettävä linja 10, joka liikennöi kesäarkipäivinä Kemin ja Keminmaan välillä. Liikennöitsijä Kemin Taksipalvelu Oy. Aikataulukooste (pdf)

- Asiointivuorot TiTo Simon ja Kemin välillä ajetaan ympäri vuoden normaalisti aikataulun mukaan. Liikennöitsijä K.Hekkanen Oy.

- Sunnuntailiikenne Kemin ja Tornion välillä ajetaan ympäri vuoden normaalisti aikataulun mukaan. Liikennöitsijä NET-Matkat.

Ns. markkinaehtoisen liikenteen osalta liikennöitsijät päättävät liikennöinnistään itsenäisesti.

Linja-autojen ajantasaiset kauko- ja seutuliikenteen aikataulut ja reitit löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta matkahuolto.fi sekä Reitit & Liput -mobiilisovelluksesta ja linja-autoyritysten kotisivuilta. 

Matkahuollon aikatauluneuvonta puh. 0200 4000
Aikataulut ja hinnat, avoinna 24/7, 1,99 €/min + pvm

Kemin kaupunkiliikenne 

Kemin kaupunkiliikennettä liikennöi Kemin Taksipalvelu Oy. Liikenteen järjestämisestä vastaa Meri-Lapin joukkoliikenne. Talviliikennekausi päättyy 2.6.2023 ja kesäliikennekausi alkaa 3.6.2023.

2B2Kemin kaupunkiliikenteen uusi ilme 1.7.2020 alkaen. Kuva: Kemin Taksipalvelu Oy

 

Tornion Kaupunkilinjasta vastaa Tornion kaupunki. Tiedot löytyvät Kaupunkilinjan kotisivuilta.

Liikenne valtakunnan rajan yli

Normaalioloissa Tornion Kaupunkiliikenne sekä lähes kaikki Tornioon saapuvat kauko- ja seutuliikenteen vuorot liikennöivät Tornion ja Haaparannan yhteiselle matkakeskukselle, joka sijaitsee valtakunnan rajan läheisyydessä Ruotsin puolella. Matkakeskukselta on jatkoyhteyksiä muualle Ruotsiin. Aikaisempien koronarajoitusten jäljiltä liikennöinti yli rajan on kuitenkin tällä hetkellä vähäistä.