PÄIVITETTY 20.3.2020

Koulujen ja oppilaitosten siirtyminen etäopiskeluun sekä muu arjen liikkumisen väheneminen Koronaviruspandemian johdosta vaikuttaa merkittävästi myös linja-autovuorojen tarjontaan.

Meri-Lapin joukkoliikenneviranomaisen sopimusliikenteen osalta on sovittu seuraavaa:

- Kemin kaupunkiliikenne 18.3. alkaen (Heiskasen Liikenne Oy)

  • linja 2 ajetaan normaalisti, paitsi lähtöjä 11:10 linja-autoasemalta ja 11:33 Rytikarista ei ajeta
  • linjat 2B, 2C ja 6 ei ajeta
  • linja 2BC yhdistelmäbussi liikennöi lähdöt 7:30 linja-autoasemalta Hepolaan ja 12:25 Hepolan koululta linja-autoasemalle

- Tornion kaupunkilinja ei käy TornioHaaparanta matkakeskuksella. Muutoin kaupunkilinja liikennöi toistaiseksi normaalisti, muutoksia todennäköisesti tulossa.

- Kemin Taksipalvelu Oy:n seutuliikenteen vuorot reitillä Tervola - Keminmaa - Kemi/Tornio ajetaan toistaiseksi normaalisti, muutoksia tulossa

- NET-Matkojen sunnuntaivuorot Kemi - Tornio ajetaan normaalisti

- K. Hekkasen asiointivuorot Simo - Kemi ajetaan normaalisti

- NET-Matkojen seuraavia vuoroja ei ajeta 19.3. alkaen

  • 8:00 Tornio - 8:45 Karunki
  • 9:00 Karunki - 9:30 Tornio
  • 12:55 Tornio - Raumon koulu - Kivirannan koulu - Vojakkala - Tornio

Lisäksi ainakin E. Jussila Ky, Orajärven Bussit Oy, NET-Matkat, J. M. Eskelisen Lapin Linjat ja Rajalinjat ovat ilmoittaneet supistuksista markkinaehtoisen liiikenteen vuoroihinsa. Näiden vuorojen osalta tarkista liikennöinti suoraan liikennöitsijältä tai Matkahuollon sivuilta. 

Rahtia ajavat linja-autot voivat edelleen ajaa valtakunnan rajan yli TornioHaaparanta matkakeskukselle, mutta matkustajia koskevat rajanylisen henkilöliikenteen rajoitukset (ohjeet: raja.fi). Rajojen sulkeminen on aiheuttanut myös muutoksia joukkoliikenteen reitteihin Torniossa, joten tarvittaessa varmista reitti ja käytettävät pysäkit suoraan ao. liikennöitsijältä.

Mikäli lapsesi tarvitsee koulukuljetusta, mutta et ole varma, kulkeeko kuljetus, ota yhteyttä suoraan kouluun tai muuhun asianomaisen kunnan koulukuljetuksista vastaavaan henkilöön.